Ce ziceti?

Avind in vedere ca iar e foarte frig afara,ca am iesit la miezul noptii sa ma dau cu masina-ca n-a fost pornita de trei zile-sa nu se descarce bateria si-am inghetat in masina pina am facut 10 km prin cartier.
Ca-i senin si luna cit o farfurie sclipeste inghetat .Zapada scirtiie sinistru in noapte ,fara alte sunete,doar linistea inghetata.Va intreb,nu era mai bine pe vremea cind au fost facute pozele de mai jos?

Pe Valea Ierii

La un capat de judet

23 răspunsuri

  1. Stii deja raspunsul…clar era mai bine!

  2. Cred ca nu este nimeni care sa spuna ca acum este mai bine! Dar inca putin sa mai rezistam si noi si masinile noastre, apoi ne si le vom rasfata cu drumurile care vor mai fi dupa topirea zapezii. Oare pietrele se vor arata mai bine la primavara?
    Sa fie cald in jurul tau!

    • Asta daca o sa mai fie drumuri la primavara.
      Dupa atita zapada sigur vor curge ape serioase si vor mai scoate la suprafata niste pietre.
      Saru’mina!
      Sa-ti fie si tie bine!

  3. Imi este cam dor de povestile tale despre pietre, cautatul lor…se duce ea si iarna asta 🙂

    • Si mie imi este dor sa merg.
      Chiar daca nu voi mai putea aduna,macar sa merg afara,sa ascult piriul,padurea,linistea zumzetului gizelor,a pasarilor,a frunzelor,sa simt mirosul parca de miere a florilor…

  4. Îi ştiu eu pe unii care plîngeau că nu mai vine iarna şi pe la noi… )

    • In mod sigur n-am fost eu acela.Nu iubesc iarna in nici un fel.Totul este mort sau in hibernare,iar culorile sint diverse nuante de gri.Daca mai adaug si frigul si nimicul din natura,tabloul este intreg.

  5. Oho, si cat de bine era pe atunci…

  6. Ba daaa… si cata culoare era pe atunci. Si soare si umbra, si adiere si caldura… intreaga natura ma facea sa ma simt mai bine, sa am alt tonus. Cum binevoieste soarele sa-si mai faca aparitia acum iarna, ma bucur de parca ar fi venit vara. 😀

  7. Ce poze frumoase, ca în poveștile cu zâne ! Mi-e și mai dor de vară…

  8. Pai depinde … Daca esti imbracat bine ?

    • Inclusiv asta e o problema.Prea multe haine,nu te poti misca in voie,esti crispat de frig,respiri greu ,apar raceli…

  9. Ha, ha! Şi eu care credeam că sunt singurul care plimbă maşina prin cartier, ca să nu-i îngheţe bateria! 😀

    Abia aştept primăvara cea însorită. Faine pozele, dar….mai e mult până acolo!

    O zi frumoasă! 🙂

  10. Păi fiecare anotimp are rostul lui, având în vedere și natura, plus toate suflețelele care trăiesc în ea. Uneori mă gândesc la Dumnezeu, cum se scarpină (cred) după ureche și zice: „Greu îi mai mulțumești pe oamenii ăștia… dacă plouă, de ce plouă, dacă ninge, de ce ninge… și tot așa…”.:)

    • Si tu te scarpini dupa ureche si ti-ai pus in gind sa-mi cauti nod in papura? (glumesc)
      Mie nu-mi place iarna!
      Si de aceea imi aduc si va aduc si voua aminte de momentele placute ale verii.
      Sau tie nu-ti place vara?
      Sau locuiesti intr-o zona de glob pamintesc unde este mai mult vara si duci dorul zapezilor?…
      E frumoasa si iarna,dar vazuta de la geam.

      • Da de unde atâtea „noduri”?!? Toate presupunerile raționale dispar când e vorba de sentimente, M-am născut iarna și ori de câte ori dau de frig prea tare îmi aduc aminte de boțul ăla blond care s-a născut atunci. Păi cum să mă supăr eu pe un anotimp?!? M-aș supăra pe mine… am făcut-o și pe asta și mi-a fost tare rău… m-a mușcat un câine de mână de arăta mâna ca a unui luptător de sumo…
        Alexandre, atunci când pui o întrebare să te aștepți la orice răspuns. Oamenii sunt diferiți, în funcție de experiențele pe care le-au avut în viață. Deci… tot ceea ce este „material” îl gândesc cu capul, dar „viața” o simt cu inima. Când zic „material” mă refer la ceea ce se poate distinge doar cu cele cinci simțuri cunoscute.
        Am pus un bulgăre cu zăpadă cald un pic mai jos…

      • In afara de tine nu m-a interpelat nici un expert sau specialist sau cunoscator in domeniu,deci intrebarile pe care le pun sint -cum am mai spus si altadata,daca iti mai amintesti-intrebari simple pentru oricine si care presupun raspunsuri simple.
        Si eu sint nascut iarna.
        Accept anotimpurile,dar asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa-mi si placa.Mie nu-mi place iarna.Pentru ca totul este mort sau in hibernare.Nu inseamna ca este obligatoriu si pentru altii.
        Multumesc pentru „bulgarele de caldura”!

  11. Of! Experții sunt cu nasul pe sus, specialiștii își vând cunoștințele pe bani iar cunoscătorii dau, așa, pur și simplu. Ești un om bun… doar că trebuie să descoperi și tu asta.
    Rămâi cu bine!

Lasă un comentariu