Cauza

https://fosile.wordpress.com/

Anunțuri

11 răspunsuri

 1. Şi totuşi foşnetul frunzelor aurite ale toamnei, freamătul pădurii sub palma grea de vânt, tristeţea serenă demnă si tăcută a mestecenilor desfrunziţi, vuietul îndepărata al apelor repezi de munte…cântă pe o partitură nescrisa niciodată, veşnic nouă, improvizaţii imposibil de redat…de imitat…de cântat cu alt instrument… decat acela al MIRACOLULUI.
  Scuze…dar toamna mă face un nostalgic iremediabil…nu întotdeauna …digerabil.

  • Sezi cuminte, ca nu-i bai!
   Chiar ma gindeam, ca daca as fi pus o poza cu „ploaie” de frunze, mi-ai fi vorbit de frumusetea, tumultul, calmul, bucuria etc.exprimate cu ajutorul pianului.
   Caci pianul ( si nu numai) este una din cauzele prelungirii vietii dincolo de moartea naturii.A continuitatii.Zic eu, in acest caz.

   • Eu sed cum SUNT…dar te asigur ca te inseli…Faptul ca INTOTDEAUNA spun cate ceva…nu inseamna ca sunt „Gica contra”…Nu te astepta ca in opinia mea sa prevaleze vrun „instrument” instrumentat de om…in contra-partida cu „instrumentele” naturii…
    Eu spun doar ceea ce SIMT…in momentul cu pricina. Este adevarat ca nasc suspiciuni. Oamenii sunt obisnuiti ori sa li se cante in struna…ori sa le fi impotriva, orice numai NORMAL sa nu fii…

   • E clar ca m-am inselat.
    E asa de mare baiul ?
    Repede iti sare tandara!
    Eu m-am referit la perioada cind in natura totul e mort sau in hibernare.
    Daca nu s-a inteles asta din imagine si (sau) din ce am spus,…
    Sau, vorba ta, trebuie sa cint doar ca si tine?
    Si daca difera tonalitatea, gama, cheia, tehnica,etc?
    „sezi cuminte” este o expresie pe care o folosesc mai des, fara sa am pretentia ca cel raruia ii este adresata sa stea in pozitie de drepti si este sinonim cu „linisteste-te”, „nu-ti face probleme”, etc.

 2. Iar si iara interpretezi dupa ureche…Mie nu-mi sare tandara…Eu sunt „alert”. Nu este nici bine, nici rau…ASA sunt eu. Interpretez totul in tonalitate proprie care nu rezoneaza intotdeauna cu celelalte tonalitati. Eu sunt mai putin educat, chiar needucat…si o spun cu toata responsabilitatea. Eu te iau asa cum esti…dar asta nu inseamna ca am ceva impotriva ta…Cand spun cate ceva…o fac din inima, fara alte farfitii. Nu-ti fa probleme…ca nu-mi sare tandara, chiar daca las impresia,,,Este doar o impresie. Voi publica in curand un articol referitor la ritmul fiecaruia, la modul cum fiecare TREBUIE sa DESCOPERIM ca suntem unici si sa ne acceptam unicitatile. Tu te poti supara pe mine…nu-i nici o problema…iti trece. Eu CHIAR nu ma supar pe tine sau pe altcineva…Doar nu suntem la fel?!

 3. Imi plac locurile publice in care cineva atinge clapele unui pian…
  Faina poza, facuta intr-o pauza a solistului!

 4. si mie imi place sa trag cu coada ochiului de unde vine sunetul… m-am uitat mereu captivata la miscarile corzilor si ciocanelelor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: