Am pus poze

M-a tot bătut la cap un prieten să pun poze pe site-uri cu vînzare, că tot am destule și mai ies și ceva bănuți dacă se vînd.

Am ales unul  și cînd să selectez limba, n-am găsit-o.Este engleză, franceză,…turcă,tailandeză, maghiară, dar română nu.

No, hai să las engleza.

Buun! Adaug poze, vreo 80 și aștept.Pînă una alta hai să citesc ce le trebuie la ăștia.Si tot citind aflu că trebuie să selectez o poză, să-i dau titlu, să selectez o categorie, să fac o descriere ( în engleză) cu minimum șapte cuvinte și să pun minimum șapte taguri.După aceea urmează să fie procesată de ei și…din 80 de poze mi-au ales 2.

Ba că are zgomot de imagine, zgomot de culoare,ba că aparatul cu care am făcut poza e vechi, ba că nu mă exprim corect în engleză.

Am scris și că sînt google translate, dar …

Am intrat și pe alte site-uri, dar tot așa de mult ai de lucru și tot atît de multe pretenții au.

Păi dacă nu le trebuie poze făcute de profesioniști la ce naiba atîtea pretenții?

Tot îmi cer un cont în care să-mi livreze banii.Adică 10% din prețul de vînzare din care scad și taxele ( impozitul din SUA) și ce rămîne, cîțiva cenți îmi vor aparține.

Prietenul meu a cîștigat pînă acum 1,5$ în trei ani.

M-ai făcut invidios milionarule! I-am spus.

https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/https://fosile.wordpress.com/

11 răspunsuri

 1. Atât de mult? La cât efort se depune pentru o singură fotografie, e mai mult decât penibilă suma aia.

  • E mică într-adevăr, dar la multe poze se adună.Baiul e că de ce îmi pune mie impozitul pe venit al SUA, că nu-s american.Iar despre pretenții ce să mai vorbim. A, am selectat limba franceză, că îmi mai amintesc că o știam cîndva.Atîta doar că au pretenția să fac descrierea și tagurile în engleză.Engleză pe care google-ul mi-o traduce anapoda.

 2. Nu te pricopsești pe Internet… Eu am avut reclame adsense pe site-ul cu povestiri. la început, anii 2010-2015, câștigam 100-200 euro pe lună. Apoi, deși numărul accesărilor a crescut, câștigurile au scăzut dramatic, ajungând sub 100 euro pe an, când am renunțat. De ce? Nu intru in detalii, dar fenomenul e similar cu ce urmează: la început se plătea cu 0,50 euro clicul pe reclamă; la final, cu 0,05.

  Sănătate și numai bine!

  • Nu mă așteptam să mi se răstoarne avionul cu dolari pe balcon, mai ales că sînt milioane de poze din toată lumea în vînzare.Dar nici să aibă pretenții atît de mari la prețuri atît de mici.

 3. sunteți tare simpatic, îmi este drag sa vă citesc

 4. Imaginile sunt superbe, dar efortul publicării lor pentru un preț derizoriu nu merită.

 5. Superbe pozele. Cu adevărat o bucurie pentru suflet și amintiri neprețuite. Cât despre „afacere”…slabă nădejde cu jungla asta de internet… Să fim sănătoși! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: