De-ale mele

Cum zice Vax-Albina  Aha!

Fac o paranteză şi mă întreb , o fi albină pentru vax ( cremă de papuci)?

Cam asta-i exclamaţia descoperirii mele în legătură cu FB.

Pe FB eşti ca şi într-o gară la coadă la bilete.Inghesuială, toţi grăbiţi, zgomot, printre ele mai auzi cîte un „Ia cucuruzu fiert”, „Castane prăjite”, oriunde te uiţi vezi tot felul de reclame care aproape că te obligă să cumperi, că au reducere de un ban, vorbesc toţi cu toţi şi fiecare singur.Se bagă în vorbă fără să fie întrebaţi, comentează fără nici o legătură cu subiectul, înjură sau se înjură.

Am organizat o strîngere de fonduri pentru un adăpost canin. Din cei 5800 de membri din grup s-au prezentat 5, dintre care 2 am fost eu cu nevastă-mea, participînd independent, dar aproape toţi au lăicăit, s-au mirat şi s-au lamentat, au avut păreri, idei, propuneri.Un fel de casă de nebuni în perioadă de delir.

Prin comparaţie, pe bloguri eşti ca într-o plimbare prin parc în timpul săptămînii, cînd pe acolo sînt doar cei care caută liniştea, frumosul şi clar toţi cei care se întîlnesc sînt prieteni care îşi tac tăcerile împreună sau conversează fără patos, cu plăcere.

Cum zice Vax-Albina, Aha!

Mulţumesc Vax-Albina!

10 răspunsuri

 1. Am să ies din tăcerile mele și am să-ți spun că, după părerea mea, ai făcut o analiză pertinentă a celor două platforme de comunicare.
  Eu prefer liniștea parcului, chiar dacă uneori mai trec și pe peron.

 2. Ce comparaţie frumoasă!
  Nu aş da blogul pentru FB. Am făcut o pagină de fb pentru blog dintr-o ambiţie prostească, după ce am început să primesc fotografii cu cafele care-mi spuneau „bună dimineaţa, te aştept pe pagina mea, poteci de dor”. Sigur că nu e mea pagina aia. Şi asta m-a ambiţionat. Dar nu sunt activă pe fb, pun versuri de pe blog şi ies repede, nu pot, nu vreau, nu mai e pentru mine.

  • Eu sînt activ cu un scop precis, dar nu pot să trec cu vederea ce se întîmplă.Incerc să fac abstracție și să-mi văd de treabă.Revin cu drag pe bloguri.

 3. Mulțumesc pentru menționare.
  Ca să explic nick-name-ul meu, eu zic ”vacs” cremei de pantofi și ”vax” unei chestii aiurea, inutile. Trageți concluzia.
  Cât despre grupurile de suport pentru animale, am ajuns să le evit. Doar inimioare, lacrimi, laude ori blesteme. Prea puțină acțiune. Trimit, totuși cam 1-2 SMS-uri de 3 euro pe lună la Kola Kariola și nu pot mai mult. Am casa plină, iar acum 10 zile mi-a murit o pisică pe care am cules-o acum 12 ani dintre câini. Mi-e încă greu . 😦

  • Uneori am glume în program, dar nu întotdeauna îmi reușește.De data asta nu mi-a reușit.Scuze!
   In ce privește adăposturile, sîntem activi și pe aici pe-aproape și la distanță.Dacă am putea mai mult am face mai mult.
   In legătură cu acțiunea de care ziceam, n-am cerut bani ci să vină cine vrea să cumpere unul sau cîți saci cu bobițe vrea și i-am dus noi la adăpost.De la cei cinci s-au adunat 19 saci cu bobițe.Un picur pentru cei 500 de cîini, dar ceva mai mult decît nimic.
   Poate reușim mai mult data viitoare.

   • Ultima experiență cu uscata pentru câini e foarte aiurea. Hranesc o maidaneză de vreo 9 ani. 2 ani pe stradă, pe sub mașini apoi într-o curte vecină și acum în curtea mea. Bătrână rău. Încăpățânată. Îi luam Royal Canin și nu mânca deloc. Acum îi iau Reno cu vită de la Cora și costă vreo 25 lei 10 kg.!!! Golește castronul. E posibil să fi fost crescută cu așa ceva la adăpost, altă explicație nu am. Poate încercați.

   • A noastră de acasă consumă bobițe Chappi în amestec cu ce mîncăm noi.Cea de care avem grijă, în curtea cuiva n-are pretenții la bobițe dacă sînt amestecate cu tacîmuri de pui, dar de la adăpost,unde mai sînt încă 500 de cîini ni s-a sugerat cantitatea.Acolo e vorba de supraviețuire nu de pretenții.

 4. Foarte adevărată comparația cu gara aglomerată și cu parcul liniștit. Am refuzat să intru în „hora FB”, tocmai pentru această hărmălaie și pentru noianul de curioși obositori . Dar a trebuit să îmi fac din alte considerente… profesionale. Mai mult pentru ca să fie acolo și să am acces pe anumite site-uri.
  Numai bine și la cât mai multe… plimbări liniștite prin parc! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: