De-ale mele

Am văzut dimineaţă o ştire.La fotbal, Spania/ Romania 5 la 0. Mă tot gîndesc de atunci cum naiba au reuşit.Spaniolii au fost singuri pe teren şi s-au jucat de-a trasul la poartă?

Cam de o lună, odată cu fluctuaţiile mari de temperatură am mari probleme cu spatele.Dureri cumplite de la coloană, care mai trec şi în bazin şi pe picioare în jos, pe care le mai atenuez cu cîte un algocalmin fiolă şi mai nou mă ung cu  o chestie.Nici nu pot sta mult în picioare, iar mersul şi venitul de la lucru, pe jos, e un chin.Si tot gîndindu-mă eu ( mă mir că pot gîndi atît) m-am întrebat, oare n-o fi de la încălţăminte? Că foarte multe ni se întîmplă de la picioare.

Si mi s-a aprins beculeţul.Toate firmele de încălţăminte de sport subliniază să-ţi iei cu un număr mai mare pentru că, avînd căptuşeală, înăuntru sînt mai mici.

Eu de vreo zece ani mă dau cu încălţăminte de la Decatlon  .Nu-s scumpi, pot fi horjiţi un an întreg şi vara şi iarna.E drept că cam intră apă în ei.Sînt şi din cei în care nu intră apa, dar sînt mult mai scumpi.In plus merg la orice fel de îmbrăcăminte.In cazul meu blugii, care nu cad de pe mine indiferent ce fac şi unde mă duc.

Baiu e că în loc să fie nr.44, mă dau cu 45.Un fel de şalupe şi de o vreme a început să mă doară partea de deasupra a labei piciorului.Mi-am zis să leg sireturile cu o gaură mai jos şi…am rezolvat problema.Am crezut eu.

Buun.De duminică mă dau cu pantofi normali, numărul meu.Si surpriză! A început să mă lase durerea de spate.

Acuma,ori că m-am obişnuit cu schimbările de temperatură, ca fiind ceva normal  în perioada asta a anului, ori într-adevăr  de vină erau papucii.

Sau, în ideea că mă dau cu altceva, subconştientul s-a hotătrît să mă lase puţin în pace şi eventual, să revină pe la iarnă, ca să nu mă plictisesc.

Din nou mi s-a demonstrat că nimic nu este întîmplător.Oameni cu care ne-am întersectat în viaţă ne vom reîntîlni într-un fel sau altul.

Ieri l-am cunoscut, ca adult, pe unul din băieţii lui Sam      .Ca şi copil m-a ţinut o oră în teroarea întrebărilor la care m-am străduit să-i dau răspunsuri pe înţelesul lui.Intr-un tîrziu am zis pui joaca şi l-am chemat pe Sam să-l ia, că mă sinucid.

Ieri mergeam în  aceiaşi direcţie şi cînd m-am uitat  la el l-am abordat.Da el e şi locuieşte în Cluj.

La Cluj s-au trasat pe străzile principale rute selectate special pentru mijloacele de transport în comun, tocmai pentru a nu sta în trafic cu orele, bară la bară, cum e normal pe la noi.

Buun! N-ar fi fost rău dacă poliţia ar fi pus cîte un poliţist pe străzile respective să avertizeze sau să-i amendeze pe cei care se cred mai deşetepţi decît restul şi merg pe banda aceea, că doar aici este şi Academie de Poliţie şi ies pe bandă rulantă poliţişti, deci au de unde.Mai nou, le-au dat şi taximetriştilor dreptul de a folosi banda aceea.Asta înseamnă, din nou, un trafic de tot rahatul şi pentru mijloacele de transport în comun.

Era vorba că Untoldul se mută în altă parte de la anul.

Se pare că nu.Ce tîmpenie.

8 răspunsuri

 1. Am recitit cu mare plăcere aventura în costum prin nămeţi, mulţumesc!
  Sănătate multă! Să sperăm că papucii au fost de vină şi s-a terminat cu durerea de spate!

 2. Am citit și m-am amuzat! Wooow! Ce lipsă de compasiune! Da’ citindu-te, mi-am amintit de cei de pe aici, că de la mic la mare, toți poartă niște papuci cu cel puțin două numere mai mari! Nu știu de ce, nu i-am întrebat și, sincer, nici nu mă interesează!
  Dar altceva am vrut să-ți spun! Eu cumpăr destul de multă încălțăminte (😊😊😊👀), uneori doar de dragul de a cumpăra…și mă nimeresc lângă o delicată domnișoară ce-și dorea o pereche de botine. Picioruș delicat! Și încearcă nr. 6, 7, 8, 9😭😭😭! Nr 6 i-ar fi fost bune, dar, stupoare, piciorul trebuia să intre fără pună mâna🤣🤣🤣. La nr 9 așa a intrat și a plecat spre casă să le plătească! De altfel, eu nu am văzut la nici un magazin, instrumentul acela (limba) care să te ajute să te încalți!
  Sănătate să ai!

  • Interesant, căci eu am văzut limbă în toate magazinele de încălţăminte în care am intrat.Incă sînt din alea lungi de un metru, să nu trebuiască să te apleci.Si intru mai des în cele cu încălţăminte pentru femei, căci no, nu sînt singur.
   Mulţumesc!

 3. Am recitit cu multă plăcere întâmplarea cu revelionul în costum și papion, la cabană, pe munte. O asemenea amintire… nu se poate uita! 🙂
  Cu încălțămintea… e destul de problematic, mai ales după niște ani, când picioarele sunt mai sensibile la ceea ce primesc. Plus că se mai și deformează, cu timpul. De aceea prefer să încalț pantofi și ghete bine purtate, care s-au multa bine după picioarele mele. Încălțările noi le detest profund, mai ales în prima zi de purtare. Iar dacă mai dau și dureri de spate…
  Sănătate și numai bine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: