Orașul de 5 stele

Nu știu ce văd cei care vin la Cluj.Sau ce vor să vadă.

Una din problemele orașului de 5 stele- așa îi spune Boc, primarul- au fost cîinii comunitari.

La un moment dat, în urmă cu 15 ani singurul care a adunat, sterilizat, tratat și îngrijit cîinii comunitari a fost și este încă domnul Radu Termure.Tot el a insistat și cu ajutorul lui s-a dat legea sterilizării și abandonului.

Din păcate nici la Cluj nici în alte localități din țară nu se ține cont de această lege.Or fi alte motive ( financiare) la mijloc.Cert este că domnul Termure  a adunat în adăpostul lui 850 de cîini și cîteva sute de pisici.

Mai nou, adică de o lună, cel care i-a închiriat terenul pentru adăpost, un profesor la Universitatea agricolă, a hotărît să-l evacueze, cu ordin judecătoresc.

Interesant că domnul profesor n-a oferit spațiul pe gratis , n-a insistat pe lîngă autoritățile locale pentru aplicarea legii, doar l-a dat afară.

Din toată țara vin ajutoare, adoptă cîini, dar Clujul, orașul de 5 stele se scarpină la…blană.

Aștia-s ardelenii? Aștia-s clujenii, civilizații, culții?

Nu există cîteva sute de case cu grădina sau curte unde să adăpostească un cîine.Sterilizat, vaccinat,îngrijit?

Dintr-un vaccin pe an și cîteva bobițe zilnic stă bogăția, averea?

Mă gîndesc cum s-ar simți primarul orașului de 5 stele dacă s-ar umple străzile de cîini? Cîini pe care nu i-a născut Termure, ci au fost adunați din oraș și asta din cauză că autoritățile locale nu și-au făcut datoria.

Urît, zic eu.

7 răspunsuri

 1. Foarte urât. Urmăresc și eu pe FB.

 2. Eu sunt mirat ca sunt oameni care mai cred in Boc. Clujul nu a fost un repet de civilizatie niciodata, din pacate doar o iluzie. Parerea si experienta mea.

  • Clujenii nu mai cred în Boc de mult, dar din păcate clujeni mai sînt tare puţini.
   Vinituri le spunem noi pe aici.Mulţi tărani care nu şi-au lăsat acasă năravul ( să betoneze tot, să taie copacii, să pună garduri peste garduri, să omoare animale şi cîte altele care nu-mi vin acum) şi nenumăraţi alţii care au senzaţia că dacă sînt dispuşi să plătească aberantele sume ( pînă la 2000 euro/ mp) devin domni,şi normal, tinerii care au ca scop doar distracţia ( pe banii părinţilor- am văzut prin supermarketuri părinţi disperaţi tîrîţi de copii la cumpărături).Normal că în condiţiile astea adio civilizaţie şi tot ce trage după ea.
   Un pic te contrazic.Clujul a fost un reper de civilizaţie şi cultură, dar nu mai e.A fost şi în perioada imperiului şi în anii comunismului.Dar… a fost.

   • Da, poate am folosit cuvinte mari. Niciodata e mult spus. Poate mi se trage de la faptul ca orice legatura pe care am avut-o cu clujeni (vreo 5-6) s-a terminat pentru mine prin a fi tras in piept …

   • In concluzie, din păcate, nu mai e nici Clujul ce a fost.

 3. Tristă situație! Și e păcat că se întâplă așa. De „marele” Boc…. nu mă mir deloc. Oricât ar încerca acum să se arate de grozav, nu va fi uitat niciodată pentru „ilustra” sa competență politică….

  • Alex, aici e vorba de local.Ce faci sau nu pentru marea majoritate a plătitorilor de taxe. E deja demonstrat că nu face nimic.Nu pentru clujeni.Untoldul nu e pentru localnici, nici construcţia de blocuri printre case, nici aglomeraţia din trafic – faptul că le cere clujenilor să-şi lase maşinile acasă nu-i o rezolvare, căci atîta timp cît plăteşte atîtea taxe şi impozite din care tu ca edil beneficiezi, ai obligaţia să rambursezi în aşa fel încît să se poată bucura omul de maşina lui. ( In momentul în care ţi+ai inmatriculat maşina plăteşti, pe lîngă impozit şi o taxă pentru 2mp de teren ocupabil, chiar dacă ai abonament la parcare, chiar dacă toate parcările din oraş sînt cu taxare.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: