De-ale mele

Vorba lui Petru  tot mai bine e acasă, căci te simți mai bine în mijlocul a tot ce te înconjoară, te simți mai bine în pielea ta și în bulendrele ( hainele) tale.

Ieri am fost cu nevastă-mea la un interviu de angajare.Că, încă, mai sperăm să găsim pe cineva interesat de ceea ce știm și putem face, nu de vîrsta pe care o avem.

Interviul s-a ținut la sediul firmei, undeva lîngă parcul central.Urma să ne întîlnim acolo, ea mergînd cu un troleu de la locul de muncă, iar eu cu altul de acasă.Atîta doar că neavînd bilet, am mers pe jos.De cîțiva ani, in Cluj, s-au montat în stații automate pentru bilete.Nu e o idee rea, doar că, n-aveam chef să primesc rest de la 50 lei, doar bancnote de un leu sau monede de 50 de bani.

Cam friguț, din cauza vîntului.

Cît a durat interviul m-am plimbat pe lîngă parc.Lume la plimbare, la odihnă, persoane cu copii sau cu căței

Mi-a plăcut mult o fetiță care mergea binișor și care a cerut voie,peltic, unui tînăr să-i mîngîie cîinele- un Vișla( copoi ardelenesc), mult mai mare decît ea.

Buun și după ce a venit nevastă-mea, am pornit tot pe jos spre casă.Să-mi povestească cum a decurs interviul, ce părere are, să ne mai plimbăm și noi.

In apropierea teatrului ne-a atras atenția o pereche.Ea, într-o rochiță de dantelă, în partea de sus fără nimic altceva dedesupt și care tot încerca să tină partea de jos să nu i-o ridice vîntul în cap, iar el într-un tricou, parcă prea mic- e drept că era tare spătos- și niște pantaloni cu vedere la jumătate pulpă și gleznele goale.Arăta, cumva, neterminat omul. Si da, mergeau la teatru.

Nu știu ce să zic.Doi tineri frumoși, dar care arătau ca dracu.Iar  pe frigul de afară, nouă ni s-a făcut pielea de găină.Aproape sigur că au venit cu mașina. dar nefiind parcagii sau parcări proprii la teatru, cine știe unde și-au lăsat mașina și au venit pe jos.

Noi, cei din generația nostră încă mai avem acea dorință de a nu jena în vreun fel pe cei din jur.

8 răspunsuri

 1. Am crezut că s-a introdus și în Cluj plata cu cardul la unele mijloace de transport în comun. Ar fi fain să fie extinsă în toată țara.

  • Merg în paralel și cu cardul și cu telefonul și cu bilete.
   Oricum eu rar circul cu mijloacele de transport în comun.Prefer să merg pe jos, iar la distanțe mai mari de 8 km merg cu mașina.

 2. „Cei din generația nostră încă mai avem acea dorință de a nu jena în vreun fel pe cei din jur.” Absolut corect! Numai că afirmația asta generează o întrebare. De ce afirmația nu mai este valabilă la generația mai proaspătă? Ce bine ar fi să răspundă la asta ambele…

  • Si noi am copiat de pe unde am putut.Unii moda beat, alții moda hippie ( nu știu dacă am scris corect).Stiu doar că moda hippie era aplicată numai în excursii, iar moda beat ( trapezii și mini) nu-i făceau mai urîți pe tineri.Si eu, după liceu, am purtat plete.Toată viața.Si acum.Dar imi stătea mai bine cu păr lung, decît tuns în stil comunist, un fel de chel și cu breton.Cred că tinerii de acum copiază stilul ( extremist, cred eu) american.Adică nu-i interesează ce ar putea să spună alții, dar mă întreb, nu-i interesează nici cum arată?In plus,în anumite situații, teatru, operă etc. trebuie arătat și un minimum de respect.

 3. Admir spiritul fin de observaţie a tot ce-i în jur. 🙂

 4. Din spirit de fronda.
  Manifestarile lui sunt foarte numeroase. Noi aveam niste manifestari, ei au altele, oricum si pe vremea noastra erau manifestari de toate culorile!😊
  Si se schimba. Nu raman asa.
  Blimbati va, dragutilor, e tare frumos afara, chiar daca putin rece!
  Sanatate multa si succes la interviu!

  • Noi da, ne plimbăm.Si de la și spre locul de muncă, plus de cel puțin trei ori pe zi cu cățelul afară, plus toți împreună de cîte ori avem ocazia.
   Mulțumim, săru’ mîna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: