Verde

8 răspunsuri

 1. O oază de frumusețe, până ce totul va înverzi afară!
  Numai bine și zile frumoase! 🙂

 2. Frumoase fotografii! Am fost numai o dată, demult, la Grădina Botanică din Cluj, dar mi-a lăsat impresii ce nu s-au șters nici acum. Pe atunci era mai frumoasă decât cea din București, după părerea mea. Acum… nu mai știu. 🙂

  • N-am văzut Grădina din Bucureşti, dar pentru mine /noi cea de aici este un loc de retragere, recreere,meditaţie.
   Se pare că a avut efect această chemare cu poze căci încep să se aburească cu verde gardurile vii şi copacii.
   Săru mîna!
   La mulţi ani!

 3. Cred că acum 46 de ani am vizitat și eu Grădina Botanică din Cluj. Mi-aș dori să pot să o mai văd, cândva. Amintirile îmi spun că cea de la voi este mai mare și mai frumoasă decât cea de aici, chiar dacă timpul a mai estompat imaginile.

  • Nu ştiu care e mai mare sau mai veche, dar pot să-ţi spun că mă bucur de liniştea, de umbra sau lumina celei de aici de prin 1966.Ne jucam cu un prieten pe pîrîul care o traversează sărim din piatră în piatră, iar pietrele sînt renumitele bile sau Concreţiuni de Feleac sau trovanţi şi care oricum le-ai spune formează statui, cascade.
   Ne-am bucurat de panorama oraşului din turnul de apă.Acum din ce în ce mai redusă din cauza copacilor care sînt mai mari decît turnul.
   E loc şi pentru căutătorii de linişte şi pentru îndrăgostiţi şi pentru cei care se retrag să înveţe şi de cîţva ani pentru miri şi mirese.
   Sînt convins că toate grădinile botanice sînt frumoase şi faptul că se intră pe bază de bilet restrînge aglomeraţia şi derivatele ei.

   • Când îmi erau copiii mici, mergeam cu o anumită ritmicitate în grădina de aici, tocmai pentru că, fiind cu taxă de intrare, găseam liniște și civilizație, alături de frumusețea naturii (chiar dacă era puțin corectată de administratori). Locul preferat de prichindei era un bazin destul de mare, unde puteau admira în voie broaștele și salamandrele. Și mai erau încântați de rațele și peștii cei mari și roșii din lac.

    Mi-ai dat o idee de plimbare, căci nu am mai vizitat grădina de vreo cinci ani.

   • Interesant este faptul că deşi nu ne este departe mergem acolo numai cînd mai vine la noi cineva din altă parte şi vrea să o vadă.Ne bucurăm noi, poate mai mult decît cel interesat, de grădină, de plante, de alei, de locurile prin care ne-am plimbat ani la rînd.
    Acum prin sere se plimbă adolescente şi-şi fac poze de pus pe Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: