M-a muşcat.

Ne plimbam, cu soţia şi căţeluşa, pe la 12 noaptea cînd sub o maşină văd un pui de arici.M-am aplecat să-l iau de acolo aşteptîndu-mă să se facă ghem ( nu s-a strîns ghem) şi nemernicul m-a muşcat de deget.

L-am prins de un ţep şi l-am pus pe trotuar după care l-am împins încet să nu-l rănesc, cu piciorul spre zona verde.

Pe căţeluşa noastră n-o interesează nici un fel de alt animal.Doar pe oameni îi iubeşte, deci n-a fost nici o problemă că l-ar speria pe aricel.

Am stat prin preajmă, căci puiuţul voia, din nou, să meargă spre maşină.M-am uitat  împrejur dacă mai este vreun arici, o mamă, un tată, alţi puiuţi, dar nu erau şi nu pricepeam ce căuta sub maşina aia.Noroc că a plecat de acolo,maşina.Dar l-ar fi toroştit ( zdrobit, călcat, aplatizat ) dacă ar mai fi fost acolo.

Văzînd că iar se întoarce în stradă, l-am luat cu mare grijă în palme şi ne-am  dus spre o zonă cu mai multă verdeaţă şi fără maşini.

L-a apucat sughiţatul.Imi mirosea palmele ( au miros de căţel ) şi-şi rotea ochişorii împrejur căutînd, probabil, o cale de scăpare.

L-am pus în iarbă şi ne-am văzut de drum.

9 răspunsuri

 1. Probabil sub mașina era cald; si eu te-as fi mușcat!😂

 2. Tare îmi plac aricii! Molly era foarte curioasă în ceea ce privește alte animale. Când s-a întâlnit cu un arici, s-a apropiat prea mult să-l miroasă și s-a ales cu vreo trei țepi înfipți în bot. Îl lătra pe individ, se oprea să se frece pe nas. Iar îl lătra, iar se oprea… :))

  • Si prima noastră căţeluşă, o pechineză, făcea groapă jur-împrejurul cîte unui arici întîlnit şi strîns grămadă, dar celelalte îi ignorau şi mă bucur că îşi poate vedea de treabă fiecare.
   Era tare drăguţ piticul cum sughiţa la mine în palme.

 3. O întâlnire simpatică. Ariceii și-au găsit de lucru prin orașe, spre mirarea orășenilor.
  Numai bine!

  • Au fost întotdeauna prin oraşe, dar acum că au început să cadă poamele din pomi, profită de vremea încă caldă să se mai hrănească , să-şi mai rotunjească formele înaintea hibernării de iarnă.
   Să fiţi fericiţi!

 4. Numai el stie de ce dorea sa stea sub masina! De patit am patit-o si eu cu o testoasa. Care inainta voiniceste spre masinile aflate in mers. Cum n-am convins-o sa se intoarca, am apucat-o de carapace…n-a inteles deloc intentia mea, asa ca m-a muscat zdravan! Pana la urma am reusit s-o duc langa un copac. La intoarcere nu mai era…
  Aricii sunt niste dragalasi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: