A ti tu di ne

In curtea instituţiei în care îmi pierd cîte nouă ore în fiecare zi, pierdut printre marea de betoane este un corcoduş.O frumuseţe, bogat, înalt şi plin de flori, cînd e vremea florilor şi de fructe pînă cînd pică pe jos şi pute de mori.Altfel e locul de întîlnire al fumătorilor, la umbra lui deasă unde ne povestim poveştile, ne bucurăm de spectacolul vrăbiuţelor care se joacă de-a prinsa, povestesc, se ceartă.

După o zi în care stau cu ochii în monitor, cînd ies afară mă uit coanciş ( cruciş), în plus zecile de maşini parcate jur-împrejur au o grămadă de chestii care strălucesc în lumina soarelui şi care direct în ochii mei îşi infig strălucirile.Se pare că astfel am îndeplinit condiţia de a-mi lua ochelari de soare.Nu prea am folosit pînă acum, căci îmi place lumina naturală.

Buun! Si merg cu soţia la un magazin cu astfel de produse.O fătucă număra tastele telefonului, dar cînd ne-a văzut l-a lăsat şi ne-a luat în primire.Ne-a arătat tot ce are prin magazin, culmea, nu numai cei mai scumpi ochelari şi ne-a zis că la părul meu mare s-ar potrivi, cel mai bine, ochelari …„jon lenon” , dar să am mare atenţie că la jon lenoni trebuie A ti tu di ne.

Deşi eram tentat să o întreb ce înseamnă „atitudine”, am renunţat la un cot de-al soţiei şi după ce am ieşit din magazin am tras un mare hohot de rîs.

Acum, mă dau cu jon lenonii, dar m-a atenţionat soţia că de cînd port jon lenonii sînt cam acru şi n-am atitudine aşa că, de cîte ori îmi amintesc, trag un zîmbet mare cu dinţi.

13 răspunsuri

 1. No, „imagine” un asalt al fanilor în fiecare clipă. Deci capul sus şi zâmbet larg 😉 😀

  • Nu prea sînt convins că mai sînt din cei care ştiu cine era John Lennon.
   Dar oricum, zîmbet larg, cu vedere la dinţi.Atitudine…hahaha.

 2. Bravo, domnule! Deci langa tocul de ochelari iti depozitezi si atitudinea 😉

 3. Faină chestia cu atitudinea și cred că un zâmbet larg se potrivește oricui, înseninându-i ziua. Așa că- smile! 🙂

  • Nu știu dacă despre zîmbet era vorba, cînd zicea de atitudine, că pe John Lennon nu l-am văzut în nici o poză zîmbind, dar eu mai trag cîte un zîmbet cu vedere la dinți.

 4. Sa stii ca si acreala intra la atitudine 😉

  • Stiu, dar aşteptările erau altele ,dar cum eu nu mă pretez la ele, prefer să-mi arăt din cînd în cînd dantura.

 5. …bine că atunci cînd cumpărăm hîrtie igienică nu ni se recomandă și „a ti tu di ne”!…

 6. Ha, ha! Ce întâmplare amuzantă. Astfel de „duduițe” foarte pricepute în sfaturi și recomandări, mă stârnesc (atunci când le întâlnesc) să le provoc cu o sumedenie de întrebări, până ajung să se roage să plec mai repede, indiferent dacă mai cumpăr ceva sau nu. Anul trecut mi-am luat și eu o pereche de ochelari „John Lennon”, chit că nu îmi vin deloc la fel ca la marele cântăreț. Dar recomandarea fiicei mele care mi-a zis râzând că „tati, ești tare amuzant cu acești ochelari!” (probabil caraghios!), m-a făcut să-i cumpăr. Cât despre „a-ti-tu-di-ne”… ce să mai vorbim, cred că nu eman deloc așa ceva, oricât de speciali ar fi ochelarii! 😀

  • Si eu eram tentat să comentez, dar mi-a dat nevastă-mea coate şi m-am calmat.Culmea, că nefiind obişnuit îi cam uit acasă şi tot cu ochii în soare stau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: