Orăşeneşti

Da, orăşeneşti, că dacă ies din ce în ce mai rar încep să văd şi normal să ma enervez, cu cele de prin oraş.

Am mai fost pe afară un pic, dar iar n-am reuşit să fac poze ca lumea cu Canonul.Ceva nu fac eu bine.Am găsit aseară un manual de utilizare şi o să-l studiez în amănunt.

Deci, abia aştept să mă pensionez – că acum n-am timp- şi să merg pe la primărie să-i iau de moţ pe primar şi pe consilieri.E cît se poate de clar că tot ce se face în Cluj este pentru tineri şi pentru pensionari.Restul…

Toate Untoldurile, concertele, zilele şi nenumărate manifestări sînt pentru cei care au timp.Ceilalţi n-au decît să meargă la muncă  şi să cotizeze.Că în fiecare an îmi vine de la primărie o scrisoare în care mă anunţă cît am de plătit.Dar li se fîlfîie de nervii mei, de cît mă oboseşte şi enervează cînd închid circulaţia în jumate oraşul, cînd în loc să mă odihnesc şi să mă pregătesc pentru o nouă zi de muncă stau şi ascult başii ( că ăia se aud tare) de la diferitele manifestări şi să-mi caut alte zone de plimbare sau relaxare, căci parcurile sînt închise pentru autohtoni din cauza untoldurilor.

Buun şi să-i iau pe consilieri de urechi şi să-i dau afară cu picioare în cur. Să le amintesc că reprezintă toţi clujenii ,nu doar pe cei înmatriculaţi în diferite partide sau de diferite naţionalităţi.Cei care nu sînt partidişti şi au toate naţionalităţile în amestec n-au nici un drept?

Zilele trecute la nu ştiu ce tv a apărut un sondaj cu orăşenii din Europa mulţumiţi sau nemulţumiţi de oraşele lor.Si printre cei mai mulţumiţi au figurat şi clujenii cu  70%.

Oare pe cine au întrebat? Pe cei care stau pe băncuţe şi studiază o zi întreagă cît de sus se ridică apa de la arteziene? Că cei care circulă cu maşina sau mijloacele de transport în comun îşi cer moartea de căte ori au mers dintr-un loc în altul în oraş.

Se laudă edilii că au luat autobuze noi, dar de cînd le-au adus e şi mai greu de circulat.Pentru că sînt mari, cu burduf şi blochează întersecţiile.

Sau i-au sondat pe tinerii care se mută dintr-un bar în altul sau pe cei care se mlădie ca sălciile în bătaia vîntului din cauza etnobotanicelor şi care sînt din ce în ce mai mulţi?

Care parcuri, care verdeaţă? Că se construieşte într-o veselie oriunde mai este cîte un metru de spaţiu eliberat de moartea vreunui bătrîn.Si normal, se construiesc blocuri  cu puţine locuri de parcare sau fără, dar cu grijă să taie toţi copacii care se mai găsesc prin zonă.

Dacă mai amintesc că s-au înmulţit şi avioanele care vin şi pleacă, toate pe deasupra oraşului, făcînd un zgomot că-ţi tremură cordul, am zis aproape tot.Deci care sînt cei 70% dintre clujeni mulţumiţi de oraşul lor?

12 răspunsuri

 1. Hai in Bucuresti si Clujul iti va placea foarte mult.

 2. Adolescentul rebel mi-a luat-o puțin înainte, căci în București, chiar și fără avioane este un zgomot infernal. Și pe la noi dispar puținele zone cu copaci și iarbă, pentru că peste tot „răsar” bloculețe, mai toate fără locuri de parcare.
  Mă întreb un lucru: la noi, în București, autobuzele articulate au dispărut demult, tocmai pentru că încurcau circulația în intersecții. Cum oare i-a venit edilului vostru ideea de a achiziționa astfel de vehicole?

  • Nu ştiu de unde naiba i-a venit ideea, căci marea majoritate a traseelor mijloacelor de transport din Cluj trec prin centru. Centru care a fost construit încă de pe vremea cailor şi căruţelor, deci e îngust.Poate pentru faptul că sînt Mercedes? Că dacă ar fi achiziţionat autobuze de producţie naţională, l-ar fi durut capul.Atîta doar că şi partea din spate e mai lungă decît cele cu care ne-am obişnuit încă de pe vremuri.
   E o demenţie!

 3. Un amic imi spunea ca in Cluj se construieste pe toate razoarele. Referitor la Untolduri…paine si circ oare ar merge aici?

  • Dacă ar fi numai pe răzoare n-ar fi nici un bai, că este loc jur-împrtejurul oraşului şi sînt deja cîteva cartiere noi prin livadă ( fosta), prin pădure şi pe fostele terenuri agricole.Baiul e că se construieşte în oraş.Se demolează o casă şi se construieşte un bloc şi oriunde mai este căîte un pic de spaţiu liber se construiesc blocuri.Plus, în locul fostelor fabrici s-au construit blocuri, dar fără spaţii de relaxare, cu verdeaţă şi fără parcări, că stau maşinile pe toate străzile,aleile şi străduţele din jur.
   Ce alt circ mai vrei?

   • Cu livada de pe Feleac ce se va întâmpla până la urmă?

   • S-a retrocedat și deja s-au construit case, vile, pensiuni.La fel si marea livadă de pe Dîmbul Rotund.Acolo a mai rămas cam 3% din fosta livadă, în rest e cartier.

 4. Foarte frumos formulat ❤ felicitari !!!

 5. Ziceai ceva de pensionare!?!? Nu’ş ce sa zâc!!!!
  Eu zic sa nu-ti faci mari sperante! Eu, de cand sunt pensionara, nu am timp nici sa dorm!!!

  • Una e cînd eşti la propria dispoziţie şi alta cînd eşti la dispoziţia altcuiva.
   Spunea sora mea, pensionară deja, că nu poate dormi noaptea.Si care-i problema? Dormi cînd îşi vine, că nu trebuie să mergi la servici şi nici să stai la dispoziţia cuiva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: