In rînd cu lumea

Am intrat şi eu în rîndul oamenilor.Nu că aş fi vrut, dar n-am avut ce face.

Adică, telefonul vechi- de vreo patru ani- era bun şi deşi  trebuia să-l încarc, deja, de două ori pe săptămînă, l-aş mai fi păstrat dacă nu începea să dea rateuri.Deci trebuia unul nou.Baiul e că nu mai sînt telefoane cu rol de telefon, ci tot felul de chestii care …

Buun, îl caut pe, aproape, cel mai  ieftin şi…

Măi oameni buni, păi ce evoluţie este asta, cînd în loc să apăs un buton şi să raspund la telefon sau să apăs pe redial  şi să vorbesc, acumtrebuie să-l pornesc, apoi să glisez, apoi să caut ce îmi trebuie şi să clicuiesc, abia după acee să vorbesc.Cu mare atenţie, că dacă ating ecranul cu urechea cine ştie ce contacte mai face şi ori mi se întrerupe convorbirea ori…

Da na, am internet permanent.Ce dacă nu-l folosesc? Si dacă vreau să-l folosesc cînd pun degetul se deschide orice altceva decît am vrut eu să văd şi după trei încercări, bătînd din buze şi dorindu-le cîte un incest mic tuturor celor care l-au inventat, să renunţ.

Pe lăngă faptul că, după ce îl deschid de două  ori, trebuie să-l pun la  încărcat.

Că are foto care poate să mă foteze şi din faţă şi din spate?

Am aparate foto şi am mai mare încredere în lentile decît în senzori.

Ce demenţie!

Si doi, mi-am făcut şi eu FB.Se pare că e o modalitate de a da o mînă de ajutor.

Buun.Si dacă mi-am făcut, m-au asaltat tot felul de grupuri.Normal că m-am simţit atras de foto.M-au înscris, am citit regulamentul şi am pus o poză.N-a apărut.După cîteva zile am mai pus o poză şi…n-a apărut.Am întrebat administratorul care-i problema, ce trebuie să fac sau să nu fac, dar nu mi-a răspuns.I-am dorit ceva, în gînd, că deşi e la mare modă să-şi scrie, cu lux de amănunte, tot felul de chestii, eu nu-mi permit.Si am ieşit din grup.

M-a găsit alt grup despre natură.Fain! O grămadă de poze superbe, dar marea majoritate preluate de pe internet.Măi fraţilor, acum cînd cu orice aparat sau sculă poţi face poze, tu iei de pe internet?Si am pus o poză, apoi încă una, dar fără să apară.Normal, că iar am întrebat care-i problema, iar nu mi-a răspuns nimeni şi  am renunţat şi la acest grup.

M-a înscris un bloger într-un grup al pasionaţilor de pietre.Pe cîţiva dintre membri îi cunosc de pe bloguri, iar pe unii de pe la expoziţiile la care am participat şi eu.

Grupul zice că este pentru schimb de informaţii, de experienţe, fotografii.

Pun poză, culmea, apare, e lăicuită de unii.

Pun altă poză, cu explicaţii.Iar e lăicuită de unii şi vine unul- am văzut la celelalte postări că e tartorul, cel cu unicul diagnostic-şi diagnostichează.Altceva decît, în cunoştinţă de cauză, am spus eu.

Argumentez, dar el îmi dă peste degete, cu argumente şi terminologie de manual, dar fără legătură cu exemplul dat.N-am continuat, căci nu vreau să-l pun într-o situaţie penibilă, dar dacă se mai leagă de mine, dau cu el de pămînt şi ies şi din grupul ăsta.Chiar nu vreau să mă enervez şi nici să supăr pe alţii. Deci e clar, n-am nimic în comun cu FB, decît în cazul pentru care l-am deschis.Ori, poate sînt eu un neadaptat, neadaptabil şi prea conservator.

E clar că sînt greu de înregimentat.

Nu-i bai, mă simt bine în pielea mea aşa cum sînt.

21 răspunsuri

 1. Eu aştept ziua când telefonul va face ce are de făcut fără mine. Va răspunde la apeluri, îi va spune mamei că da, am mâncat, că nu, nu am răcit încă… treburi din astea. Cred că nu mai e mult. 😀
  De FB… numai de bine! Sunt ani de când n-am mai postat nimic.

  • Mă gîndesc că dacă înregistrezi cele de care ziceai şi-l programezi să răspundă preferenţial se poate de acum.Dar eu cred că ar fi mai bine să-i răspunzi tu mamei tale, ba chiar să-i faci conversaţie, căci să ştii că îi lipseşti, îi este dor de tine chiar şi după numai cinci minute.La un moment dat, din păcate, o să-ţi lipsească şi ţie, dar…
   Păi asta ziceam eu, sînt nou în FB şi nu ştiam cu ce se mănîncă.

 2. Cu timpul vă veți obișnui cu noul telefon. Și din câte știu mai există și telefoane care să nu fie smartphone, fără touchscreen, telefoane care au o singură funcție de a vorbi la telefon și atât.

  • Da, mă pot obişnui, dar nu înseamnă că îmi place ceva complicat, pur şi simplu gratuit.
   RDS n-are telefoane simple, iar cele din alte surse nu se încadrează în banda specifică RDS.

 3. Nu e bai, internetul poate fi stapanit. Pana la urma ai intrat in hora pentru ca e un mod prin care poti ajuta. Corect? Deci, si educarea maselor este un ajutor, cu asumarile de rigoare. FB, grupuri, blogg-uri, toate par sa aiba un soi de agresivitate la un moment dat, dar este o simpla iluzie. Depinde de perspectiva ta.

  Cu telefonul, nu iti face griji. S-au reluat modelele clasice, cele cu baterie pentru o saptamana fara alte optiuni. Cum fac rost de link iti trimit. 😊

  • M-oi obişnui cît e nevoie.In rest, nu-i neaparat necesar să fac parte din grupuri şi grupuleţe.
   Stai liniştit, că nu-mi mai cumpăr unul.Cînd s-o termina ăsta îl schimb.

 4. Nebanuite sunt caile feisbucului…Dar sa sti ca pe caile astea gasesti stiri si informatii interesante…nu tre’ sa te dai numai pe grupuri…poti pune poze pur si simplu, fara grup.

  • Scopul este altul aşa că pot să mă rezum numai la el.
   E drept că nici n-am fost prea vorbăreţ în ultima vreme, dar aici nu se vorbeşte de loc sau eventual cînd se face, e pentru a înjura, a arunca cu noroi şi mult,mult …rahat.
   Cel puţin pînă acum cam asta am văzut.Poate că am nimerit eu pe o cărare mai proastă.

   • De ce crezi ca la contul meu de facebook am restrictionat accesul doar pentru unii?

   • Nu ştiu care sînt manevrele de evitare, căci sînt tare mulţi care vor, neaparat, să-mi fie prieteni.Nici n-am ştiut că sînt atît de renumit…L-am deschis cu un scop clar şi nu vreau să mă abat de la el.

 5. Sa stapanesti sanatos telefonul! ☺🖒

 6. Drept să-ţi spun eu m-am distrat de toată tărăşenia cu telefonul, că-s păţită, dar de cele de pe FB şi mai şi… 🙂

 7. Cum dau de tine pe facebook? 🙂

 8. Da, telefoanele astea așa de deștepte sunt o grozăvie, de fapt. Si pe mine mă cam sâcâie. Iar FB este un mediu extrem de bizar… Eu unul nu-l mai folosesc. Uite, un articol cutremurător despre puterea scăpată din mână a FB: http://sorinamatei.ro/puterea-dumneavoastra-ne-lasa-fara-respiratie/

  • Oricum, deja de ani nu mai este nevoie de cip pentru a fi supravegheaţi.
   În ce priveşte documentarul, sînt controlaţi în continuare, dar nu de americani.Mai bine spus, nu de americanii de la faţadă.
   In ce priveşte telefonul, eu consider că indiferent cît este de deştept, ar trebui să fie uşurată utilizarea lui.Ori în cazul de faţă nu o face.

 9. Nu ești singur! ☺

 10. Am exact aceeași părere. Și chiar dacă par un inadaptat la „trendurile” lumii contemporane, mă simt perfect în pielea mea, Și cu preferințele mele, chiar dacă par „antice”, pentru ultra-modernii de azi. FB nu mă interesează și îl refuz cu încăpățânare. Prefer în continuare mailul pe Yahoo, unde scriu fix celor pe care îi aleg eu și nu mă deranjează nimeni altcineva.
  Sănătate și numai bine! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: