Turul lacurilor

https://fosile.wordpress.com/Asta-i excursie la munte?

In mașină și pe ploaie?

Am pornit inițial să facem un tur al lacurilor de acumulare, începînd cu cel mai înalt, cel de la Beliș.Noroc că am mers pe la Huedin, unde șoseaua e foarte bună și frumoasă.

https://fosile.wordpress.com/La Beliș, la baraj ne-am oprit, dar …a început ploaia.Si oricum, nu se vede mare lucru din cauza vegetației abundente sau trebuie să oprești undeva și să cobori prin pădure..Nu era cazul pe ploaie.

Am pornit spre Tarnița, peste munte.

Drumul de legătură este un dezastru.Dar fiind numai de doi km, pînă la Mărișel, a trecut cumva.

De acolo, pe acoperișul munților, o plăcere, o bucurie.

La Beliș, la baraj ne-am oprit, dar ...a început ploaia.Si oricum, nu se vede mare lucru dinhttps://fosile.wordpress.com/42 de km de drum prin pădure, pe munte ar trebui să fie un vis.

Din păcate  este un vis urît, pentru că este rău.Mai ales pentru mașinile mici și usoare, cu roți de 12 sau de 13.Pentru cele mai mari nu pare să fie chiar așa de rău, căci e circulație mare în zonă.Noroc că e doar coborîre și nu-i decît consum de nervi, căci în loc să te bucuri de împrejur, trebuie să fii atent la gropi, la viituri de pe versanți sau la probabilitatea căderii unor copaci pe drum sau peste mașină.

Așa că, ne-am întors veseli acasă, cu gîndul la…

https://fosile.wordpress.com/

10 răspunsuri

 1. Întâmplător, și eu am vizitat zilele acestea două lacuri, cu barajele lor, ambele din arocamente. Am fost la Mănesiu și la Siriu. Dar, spre deosebire de tine, eu am avut vreme bună. Poate voi așeza și eu ceva poze, dacă voi găsi ceva timp să le așez în ordine.

  • Chiar sînt curios să le văd, mai ales că pe la Siriu am fost și noi cănd ne-am dus la Vulcanii noroioși.Ne-ar aminti de frumusețea acelor locuri.
   Nouă doar cîteva poze ne-au ieșit.În mers, pe scuturături, prin nori sau pe ploaie nici aparatul foto n-a avut chef să muncească.

 2. Si mie imi plac excursiile in natura. As fi permanent plecata. Din pacate ar trebui sa plec singura , ai mei nu sunt mari amatori de locuri mai putin umblate.

  • Eram programaţi, de o lună, să mergem în altă parte şi vineri am aflat că nu mai mergem.
   Rămîi, cumva, în aer pregătit fiind să faci ceva şi…
   Sîmbătă ne-am învîrtit pe acasă şi pentru duminică a zis nevastă-mea să mergem la Beliş- staţiunea Fîntînele.Aşa a ieşit turul lacurilor, adică ne-am dat cu maşina, că lacuri pe ploaie nu prea merită, mai ales cînd nu eşti pregătit pentru ape şi de sus.

 3. I-au notițe riguros, am poposi si noi in regiune. Ma sperie ideea de vis urat… Accesul si evident, calitatea drumurilor… La Beliș am fost cand eram mica cu ai mei, am amintiri seducătoare de atunci. Nu as zice nu acum, peste atâția ani, sa-l regăsesc.

  • Dacă mergi pe şosea de la Huedin,după localitatea Călata ai un drum la dreapta şi ajungi la Răchiţele, la cascada Vălul miresei şi mai departe, în plimbare la Pietrele albe.
   Dacă mergi tot înainte, ajungi la Beliş şi după Beliş, poţi ajunge la Poiana Horea pînă la Albac şi Scărişoara.Soseaua este bună,iar locurile de vis.
   Doar să nu vrei să cobori de la Beliş spre Tarniţa.Acolo este drumul rău.

   • Multumesc mult pentru detalii. Le notez. Sunt in plin proiect: „drum cu masina prin tara” si orice informatie e binevenita si apreciata! Nu as vrea sa abuzez, dar imi mai permit o intrebare. Bișonul nostru care ne va insoti risca sa fie mancat de vreun caine de stana? Intrebare legitima, acum 16 ani am trait o experienta terifianta cu fox terrierul pe care il aveam pe atunci, undeva pe munte… Am observat ca patrupedul din familie va insoteste in excursii… Ai idee, e safe cu el, sau e musai sa nu-l dam jos din masina? Multumesc anticipat!

   • Căţeluşa noastră e o scandalagioaică.Deşi iubeşte oamenii şi merge la toată lumea, nu toţi oamenii iubesc cîinii şi au chef de joacă sau mîngîiat.
    La stînă trebuie să fiţi precauţi şi voi, nu numai pentru căţel.Că nu ştii ce au în cap cîinii de acolo.
    Noi, întîi ne informăm ce este prin zonă şi abia apoi ieşim la plimbare cu căţelul.Dar şi atunci, în lesă, că nu se ştie…Mai bine o iau rapid în braţe, decît să fiu nevoit să alerg prin toată ţara după ea sau, mai rău, să păţească ceva.
    Cînd am fost pe Transalpina, n-am oprit unde opreşte toată lumea, tot din cauza căţeluşei.

 4. Urechea aia intoarsa face toti banii 🙂 !
  Pana la urma, important este ca n-ati stat acasa, pe calculator si butonand telecomanda… Un pastrav la Gilau n-ar fi rau…

  • Așa-i că-i faină?
   E drept că ne-am plimbat,am schimbat un pic peisajul, am respirat alt aer și ne-am lămurit ce merită să mai vedem cu altă ocazie.
   La Gilău la păstrăvărie sau la motel?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: