De-ale noastre

A trecut o săptămînă de cînd a început isteria cu copilul căzut la sala polivalentă din Cluj.

Ce naiba, toată lumea e vinovată, numai tatăl acelui copil nu?

Dacă l-ar fi ţinut de mînă, chiar dacă ar fi alunecat, n-ar fi căzut.

Sau ar fi trebuit să i se dea un insoţitor permanent copilului, în timp ce tatăl se uita după draci beţi?

Laşi , aşa, copilul să se fledurească pe trepte, printre oameni care urlă, sar , dau din picioare sau din mîini in timp ce tu, tatăl, te uiti după orice altceva?

Păi, aşa, ar putea să se dea de-a berbeleacul din vîrful scărilor de pe Cetatuie- cam 200 de metri de trepte- pînă in stradă şi dacă n-ar fi fost nici o maşină în zonă, pînă în Someş si tot Primăria ar fi fost de vină?

Mai nou părinţii nu mai au nici o responsabilitate?

Reclame

10 răspunsuri

 1. Întotdeauna depinde de modul în care este prezentată ştirea, evident. Iar responsabilitatea este şi a părinților, indiferent dacă atenția este mutată către problemele tehnice. Mi-e teamă că va trece şi acest accident, iar concluzii constructive nu va trage nimeni. Poate sunt prea pesimist, totuşi.

  • Toate televiziunile, în fiecare zi, strigă, se agită, arată cu degetul spre sala polivalentă, spre primărie,ACCIDENT,UN COPIL, dar nimeni, niciodaăa n-a spus că acel copil, venit împreună cu tatăl lui, era singur cînd s-a prăbuşit.
   Si nici n-a subliniat nimeni că pînă acum, de aproape doi ani nu s-a mai întîmplat nici un accident, nici o alunecare, nimic.

 2. Intotdeauna exista o capra ispasitoare si cine-i vinovat nu-si asuma vina…

 3. Există o tendință generalizată aș spune, de a arunca responsabilitățile către oricine, numai tu însuți să nu fii de vină niciodată. Este atât de des utilizată această practică încât aproape că a devenit lege.
  Ne mai mirăm că părintele nu are nici o responsabilizare în acel caz?

  • Ne mirăm.Căci ar fi putut cădea pe cap, să rămînă zălud şi-atunci nu l-ar fi ajutat eventualele milioane obţinute să-l mai facă sănătos.Sau poate şi-ar fi părăsit soţia şi copilul, căutîndu-şi altă viaţă, cu alta…

   • Nu cunosc exact întâmplarea, căci nu urmăresc știrile.
    Cert este că aruncăm vina pe alții în loc să privim cu atenție propria grădină, unde sigur avem greșelile noiastre. A punctat bine Irina, se aruncă obligația educației pe învățători și profesori, ca și cum familia nu ar avea nici o obligație în acest sens. Se uită, voit probabil, că cei mai importanți în această privință o au cei 7 ani de acasă, cum se spunea pe vremea noastră. Acum chiar societatea ne îndrumă către educația „specializată”, făcută în instituțiile statului, dar se pare că această formă nu corespunde nici măcar nevoilor societății.

 4. Câte aș avea de spus în privința aceasta, cadru didactic fiind! Dar mi-e teamă să nu-mi văd comentariul prin presă, cum au mai pățit unii colegi, și să mă trezesc acuzată de cine mai știe ce 😆 . Oricine e vinovat (că e profesor, medic, instructor, autorități), numai părintele nu. El niciodată. La fel cum educația primită în familie este complet minimalizată (doar părintele nu are studii de psihologie și pedagogie, nu știe cum să își educe copilul, tocmai de aceea îl aduce la grădiniță/școală, să fie educat complet în cele patru/șase ore pe care și le petrece acolo.)

 5. Foarte adevărat! Părinții și-au cam uitat marile responsabilități. Și nu doar grija pentru integritatea copiilor, ci și pentru educarea și formarea lui ca om. Ce învață acasă, cu aia merge prin lume! Bine a zis și Irina mai sus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: