Tehnologia spatiala da rateuri

Altfel cum sa cred ca pot fi vazut cum ma plimb prin ploaie cu catelusa mea, daca n-au fost in stare sa vada cum mase mari de oameni au plecat din Siria, au traversat Turcia de la est la vest,au traversat marea pina in Grecia si abia in Macedonia au inceput sa apara.

Daca au plecat in grupulete, cum naba s-au intilnit toti prin Macedonia sau in Ungaria?Pai, pentru asta trebuie strategie, trebuie organizare.

Vorbesc de cei din Siria care au ajuns la Budapesta.

Refugiati, au pierdut tot, dar au facut o excursie de trei mii ,TREI MII, ( 3000) de km.Fara nimic -caci au pierdut tot- au trait totusi bine din moment ce au putut sa plateasca 7000 de euroi pentru traversarea marii spre Grecia si daca isi permit sa refuze hrana si apa oferita si de oficiali si de particulari.

Si cum au ajuns la Budapesta, au drepturi.Drepturile omului.

Localnicii carora le-au distrus gradinile si recoltele,  n-au drepturi.

Peste tot pe unde s-au oprit au lasat o mizerie de nedescris, dar ei au drepturi.Macedonenii, sirbii, ungurii n-au drepturi ci doar obligatia de a le oferi lor  ce le trebuie, cind le trebuie si sa taca.

In drepturile omului nu este stipulat ca trebuie sa respecti legislatia tarii in care ajungi, sa respecti populatia, sa accepti cu recunostinta ceea ce primesti si sa nu ceri cu spume la gura si cu pumnii pe sus sa ti se dea?

Ca nu din vina Turciei- unde sint aproape un milion de refugiati-, nici a Greciei, nici a Macedoniei, nici a Serbiei si nici a Ungariei au fost ei nevoiti sa plece din tara lor.

Imi spunea bunica de niste refugiati din Bucovina de nord, care au locuit o vreme la ea ca multumeau pentru ceea ce primeau, se miscau parca pe virfuri sa nu deranjeze, sa nu incurce prin prezenta lor.Erau recunoscatori pentru posibilitatea de a locui intr-o casa si nu intr-un grajd sau sub cerul liber.Munceau pe unde puteau ca sclavii pentru putin si dupa ce au reusit sa se incadreze veneau des sa-i multumeasca si sa-i pupe miinile pentru ajutorul dat.

Ziceau oficialii ca-i posibil sa vina si pe la noi ceva refugiati.

Pai, noi avem din aia cu Drepturile Omului.Ca ei au dreptul sa-si construiasca orice si oriunde,  sa faca orice pe orice cale, fara sa plateasca ceva impozit pe venit sau pe bunuri, pot fura,distruge,bate sau ucide si doar uneori sa fie  inchisi …

Anunțuri

15 răspunsuri

 1. Încet, dar sigur, drepturile majorității devin minoritare, în favoarea celor ale minorităților, indiferent de ce natură ar fi acestea.
  Cu încetul, noi, majoritarii, devenim scalvii minorităților, acestea din urmă devenind „clasă conducătoare”.
  Spre asta ne îndreptăm, sau doar îmi pare mie?

  Ai punctat exccelent în articol, nicăieri pare a nu se stipula despre respectarea legilor țării în care se migrează, nici despre respectul pentru populația autohtonă!

 2. Nu am prea inteles legatura cu plimbatul alei mici prin ploaie. Credeai ca te vad din satelit in timpul plimbarii? Super articolul, viitorul imi pare ca suna tulbure.

  • Daca te uiti pe o harta si dai pe satelit, vezi foarte clar tot ce este in zona.
   In rest, cred ca ai priceput ce vreau sa spun.

   • O singură problemă ar fi, aceea că noi nu avem acces la imaginile „în timp real”.

   • Pai eu m-am reeferit la cei care au acces in timp real si ar trebui ( sau o fac?) sa verifice permanent ce se intimpla in lume, acolo unde se intimpla ceva.Cum ar fi o mare masa de oameni care se deplaseaza de-a latul planetei.

 3. Total de acord! Înţelegem şi îi compătimim pentru dramele petrecute în ţara lor. Comunitatea internaţională, ONU, marile puteri, mai ştiu eu cine, toţi aceştia ar trebui să ia măsuri pentru încetarea ostilităţilor din aceste zone, pentru ca oamenii de acolo să trăiască liniştiţi în ţara lor. Ceea ce se întâmplă acum, este o adevărată „invazie de migratori”, căreia nu ştiu cine ar putea să-i facă faţă. Şi eu mi-am pus întrebarea (ca mulţi alţii!) dacă nu cumva acest exod este ceva…. bine organizat? Poate greşesc, dar e ciudat câţi bani da oamenii ăştia pentru a ajunge în Occident.
  Bine zis despre pretenţiile cu care îşi reclamă „drepturile”. Avem şi noi destui „sinistraţi”, care toată viaţa aşteaptă drepturi şi ajutoare, fără să facă absolut nimic pentru ţara asta. Şi ăştia ar trebui puşi la punct. Nu se poate să trăieşti doar din „pomeni”, pe cârca altora…

 4. Daca n-ar fi fost știrea despre musulmanii veniți pe lângă Roman (la care se vede de la o posta ca duc o politica de recrutare și împânzire), n-as fi acorda mare importanta moscheii și bibliotecii islamice pe care vor s-o construiască în București. Iar dacă n-ar fi fost problema asta a moscheii, poate ca n-as fi acordat importanta crizei imigranților (eu nu știu dacă sunt imigranți, soldați sau refugiați, știu doar ca unii zic una, alții zic alta, iar eu nu pot crede pe nimeni). Daca n-as fi văzut clipuri cu imigranți, altele decât cele cu copii și femei, poate ca as fi putut crede ca sunt numai refugiați de război.
  Dar, punând cap la cap toate acestea, eu cred ca nu e tocmai bine ceea ce ne așteaptă în viitor. Sunt prea multe coincidente, prea multe încălcări ale regulilor UE (tu te-ai referit numai la interpretarea diferita a drepturilor omului, intre gazde și „oaspeți”, dar sunt încălcate și reguli UE). Si mult prea multa propaganda. Adică nemții zic ca-i primesc pe imigranți, dar critica Ungaria ca-i trimite în Germania (asta cred ca a fost acum vreo doua zile). Deci e și prea multa ipocrizie.

  • Sa pun intrebarea direct.
   Chiar crezi ca au putut strabate 3000 de km pe jos , caci numai din Ungaria au primit mijloace de transport spre Austria si Germania?
   Si asta fara sa-i vada nimeni?

   • Bineînțeles ca nu. Asa cum nu cred nici ca cei 70.000 de musulmani (cei nativi și afaceriștii) nu pot trai în România fără o mega moschee, care cred ca va fi un cap de pod. De Anglia, Franța, Germania nu prea-mi pasa. Cred ca occidentul are parte de ceea ce merita, istoria se răzbună. Dar noi trebuie sa ne ferim sa fim, din nou, teatru de război, caci nu e treaba noastră.

 5. Acest exod a început de mult, mai timid și fără organizare, iar marea migrare era inevitabilă și prezisă de sociologi. Ar fi cazul ca europenii să-și schimbe optica înainte de-a fi prea târziu, căci acești oameni aduc cu ei alte reguli și concepții pe care sunt deciși să le pună în practică, apelând ușor la violență.

 6. Musulmanizarea Europei nu se face cu tancurile, că n-au…se face cu DREPTURILE OMULUI…

  • Asta explica si tiganiada de la noi.

   • Se spune că mai întâi trebuie să fie mai rău…ca să fie mai bine…?! Sincer…mă îndoiesc. Se pare că suportabilitatea şi adaptarea la rău depăşeşte orice imaginaţie.

 7. Se adevereste (din nou) ca UE este un mare, un imens rahat! Si cand ma gandesc ca avem conationali fericiti ca facem parte din ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: