Poza 173

https://fosile.wordpress.com

12 răspunsuri

  1. Frumos roșior!
    Ciudat, dar cumva specific acestor ciuperci. Îmi plăcea când le găseam prin pădure și le… coceam direct acolo, pe jar.

    • N-am incredere, mai ales in astea colorate.
      Cunosc champinioanele si buretii iuti.In rest pot sa fie sanatoase, din partea mea.

      • Eu sunt ceva mai încrezător în darurile naturii, căci m-a învățat viața să caut lucrurile după mirosul lor. Roșiori, vineciori, gălbiori, hribi,… Nu uit nici ghebele sau iuțarii sau râșcovii. Ar mai fi păstrăvul… dar nu cel din apele limpezi ale munților, ci aceia crescuți prin copaci.
        Toate ar trebui să aibă mirosul bun. Din păcate nu știu să-ți definesc acest miros, dar îl știu sesiza.

      • Am circulat mult prin paduri, pe dealuri, pe munte si cunosc mirosul de care zici, dar de cind am facut o indigestie severa de la ciuperci (amestecate), m-am lasat de ele.Doar din cind in cind, champinioane sau bureti iuti, prajite si eventual, cu un pic de brinza.

  2. Această ciupercă având culoarea roșie, să fie pălăria șarpelui, cea otrăvitoare?

  3. Palaria sarpelui are piciorul lung si subtire, iar palaria e orientata cu marginile in jos. Dar asta e painisoara (daca vad bine) si poate avea mai multe culori. Bineinteles, e comestibila si chiar foarte gustoasa.

  4. Pe aici se numeste…azimioara…Este comestibila, dar anul acesta, fiind putina apa in padure, ciupercile si buretii nu s-au prea facut…

Lasă un răspuns către calinakimu Anulează răspunsul