Prin padure

Era pe la sfirsitul anilor ’70.

Aveam o suparare  si trebuia sa iau o hotarire.

Si cum aveam citeva zile libere, m-am gindit ca muntele, padurea mi-ar limpezi gindurile si m-ar ajuta.

I-am spus si mamei care mi-a sugerat sa iau cu mine si folia cu care am acoperit mobila la zugravit ( ca, poate, ploua) si m-am pregatit de drum.

Cind am coborit din autobuz, la Lunca, pe valea Ariesului, a inceput ploaia.Fara tunete, fara fulgere, doar ploaie.Cind mai tare, cu bulbuci, cind mai slaba, dar fara intrerupere.

Mergeam prin padure, pe ploaie, fara ginduri.Doar sunetul ploii ma insotea constant si monoton .

In conditiile astea poti merge zeci de kilometri fara sa-ti dai seama de timpul trecut, de distanta parcursa.Pas dupa pas, intr-un tirziu am ajuns la baza unui perete stincos pe care chiar n-aveam nici un chef sa-l  escaladez si nici sa caut o ocolire spre stinga sau spre dreapta.

Am cautat  o adincitura in perete, intr-un loc in care nu este nici o siroire de pe stinca si nici nu sint urme de animale( sa nu fie nevoite sa-si schimbe drumul obisnuit ).Mi-am facut o copertina deasupra adinciturii din stinca pe care am intins folia data de mama, am asternut pe jos cu frunze si m-am cuibarit in adapost.

Nimic nu  poate fi mai placut decit sa fii pe munte, in padure, intr-un adapost uscat si cald si sa fumezi linistit uitindu-te cum ploua.

Intr-un tirziu, in noapte, am adormit.

Am dormit ca un prunc si m-am trezit odata cu soarele care incerca sa-si strecoare raze printre nori si printre coroanele copacilor.

Mi s-a parut ca misca ceva la picoarele mele, dar cind am catadixit sa ies din sac, nu era nimic…,doar o urma , destul de mare si inca calda.De parca ar fi stat mai mult timp cineva, ceva acolo.

Putea fi  ciine,  lup, vulpe,  om.Dar n-am vazut astfel de urme pe pamintul ud din jurul adapostului meu.

Oricum, cineva- animal sau om- a stat toata noaptea la picioarele mele si mi-a vegheat somnul sau doar s-a adapostit de ploaie simtindu-se in siguranta alaturi de mine.

Un vot de acceptare, un vot de incredere.

Am lasat acolo toata mincarea pe care o aveam, am multumit padurii si muntelui si am pornit spre casa.

Stiam cum trebuie sa procedez.

13 răspunsuri

 1. Please visit my new blogs if possible, hope you like it 🙂

  http://ajaytaobotanicalblog.wordpress.com/
  http://ajaytaoquotesblog.wordpress.com/

  thank you so much dear 🙂

 2. Tot „noaptea” este cel mai bun sfetnic…Cu siguranta, ca padurea cu energiile sale a avut un rol determinant. Atunci, de cate ori avem vre-o problema…”haide in padure”.

 3. Eu zic că ai avut noroc și te-a vizitat un animal blând. De erau unul flămând și agresiv… te-ar fi trezit din somn! 😉

  • Ursi nu erau pe vremea aceea, iar lupul sau vulpea nu ataca omul, mai ales vara.
   Daca a fost ciine,s-a simtit in siguranta in preajma unui om, chiar daca dormeam.Iar daca a fost om sau altceva, nu stiu.
   Dar da, am avut intotdeauna „noroc” in padure.

 4. Emoţionant text, Alexandru. Cu mesaj (cel puţin pe mine m-a găsit mesajul tău natural, nici n-a mai fost nevoie să-l caut eu).
  Îţi mulţumesc pentru aceste rânduri.

 5. Interesant fel de a lua hotarari…Curajosule! N-as sta noaptea singura in padure, pentru nimic in lume. Cu toate ca si intre oameni putem sa fim in pericol, parca mai in siguranta ma simt cand aud ca misuna bipezi in jur.
  Zile frumoase!

  • Saru’mina!
   Poate ca acum m-as gindi de mai multe ori daca sa ramin peste noapte in padure sau nu, dar atunci, prin anii ’70, n-aveam nici o problema.
   Sa-ti fie senin!

 6. Buna ziua,

  sunt detinatorul domeniului http://stepsintherightsdirection.com/

  Acesta are un PR4. As vrea sa pun un link spre site-ul dvs. de pe acest domeniu. Avantajele unui link pe un site ce are page rank 4 este acela ca motoarele de cautare (google, yahoo, etc) ridica importanta respectivului site in cautari (veti urca pe primele pagini ale motoarelor de cautare)

  Ma intereseaza sa fac schimb de link-uri cu dvs. in sensul ca as dori sa va gazduiesc linkul site-ul prezentat mai sus, iar dvs. sa gazduiti linkul site-ului http://mobisimo.ro/ pe domeniul dvs.

  Aici aveti un link unde puteti verifica PR:

  http://www.prchecker.info/

  De asemenea, sunt de acord cu schimburi de guest-posturi in acelasi mod, daca doriti asta.

  Cu stima si interes,

  Ciprian Miron

  (v-as ruga sa trimiteti mail de confirmare pe office@mobisimo.ro daca doriti schimbul)

 7. Nu cred ca era un om, caci acesta ar fi stat la discutii. Asa sunt oamenii, mai ales prin singuratati, simt placerea sa vorbeasca. Si tocmai pentru ca era un animal, este cu atat mai frumoasa patania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: