Un raspuns pentru Petru

racoltapetru6, on 29/05/2014 at 10:10 said: Editează comentariul

Astăzi, la ortodocși, este marea sărbătoare de Înălțare a Domnului. De aceea, în loc de Hristos a Înviat, cum se obișnuia să se salute pâna acum, de azi se spune Hristos s-a-nălțat. Eu trăiesc printre oameni credincioși și sunt la curent cu aceste datini religioase. Mă mir, totuși, că nu ai auzit de ele.

Petru, in acest moment ma aflu pe „mosia” „Cezarului”-patronului meu si tocmai am fost instiintati ca am primit o parte din banii pe care trebuia sa-i primim in 15 aprilie.Restul? Nu se stie.

Neavind nimic in comun cu articolul meu, n-am priceput.

Insa, desi sint credincios si botezat ortodox, n-am nimic in comun cu biserica si canoanele, cererile, si luarile lor.

Daca datinile sint doar pentru a aduna oamenii la biserica si a dona bani, cit mai multi bani, mereu donatii si bani, sa le tina ei.

Stiu doar sa de canoane, sa ceara si sa-si ia din toate directiile.Stiu doar sa impuna si sa-si creasca averile.Nu-i intereseaza omul, in slujba caruia ar trebui sa fie si….ar fi inca o gramada de spus , dar n-am chef.

Aminteste-ti ca pe treptele catedralei din Timisoara au murit oameni in 1989, pentru ca pe biserica a durut-o-n cot de ei!

 

Reclame

5 răspunsuri

  1. Se vede treaba că nu m-ai înțeles! Nu suport popii și nu frecventez biserica. Nici Hristos n-ar suporta aceste ritualuri păgâne, dacă s-ar naște din nou. Doar că am și eu o credință, pe care o port în suflet și o împărtășesc, din când în când, cu prietenii mei.
    Nu sunt ateu și n-aș vrea să fac o greșeală, dar pot să-l citez pe Blaise Pascal, care zicea pe bună dreptate: „Dacă cred că există Dumnezeu și El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există și El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.”

  2. @”Aminteste-ti ca pe treptele catedralei din Timisoara au murit oameni in 1989, pentru ca pe biserica a durut-o-n cot de ei!” – 😦 RIP…

  3. Prefer sa nu dezvolt subiectul cu popii, parerea mea despre majoritatea lor este una proasta. Pentru ca mi s-a demonstrat de nenumarate ori ca nu le pasa!!!

    • Si nu numai ei.Institutia numita „biserica” ,indiferent caruit rit apartine este tot asa.Adica nu pentru om, nici pentru suflet ci doar pentru bani.

    • idem, la fel, asisderea, „cafeaua ta”: suntem pe-aceeasi lungime de unde si-aceeasi frecventa despre „subiect”… mai ales dupa înmormântarea mamei mele(RIP) acum 7 ani 1/2… 😦 n-am vazut, n-am pomenit la catolici si/sau la protestanti „asa-ceva”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: