Alte rautati-Dictatura de la Pungesti

Ucraina?

Daca n-au vazut ce s-a intimplat in  toate tarile UE, in special cele din fostul bloc comunist, daca nu i-a interesat de ce Irlanda a renuntat la aderare, e treaba lor.

Noi le avem pe-ale noastre.

Inca o data despre Pungesti:

In Formula As.Cea mai mare rusine a Romaniei.Dictatura de la Pungesti.

http://www.formula-as.ro/2014/1105/societate-37/cea-mai-mare-rusine-a-romaniei-dictatura-de-la-pungesti-17376

Luati aminte, s-ar putea sa ne vina rindul si noua!

Anunțuri
« »

12 răspunsuri

 1. Ucraina nu se află deloc în situația Irlandei. Oricum, nu mișcarea pro-UE a dus revoltele la gradul de violență și la consistența la care s-a ajuns. Protestatarii pro-UE au fost scânteia dar acum sunt doar o parte relativ puțin importantă a maselor. Ca și în alte țări, revolta din Ucraina este una anti-sistem. Una îndreptată împotriva clasei politice, în integralitatea ei. Pe oameni i-a scos în stradă sărăcia, lipsa de perspective.

  • Daca sterg cele doua rinduri despre Ucraina se va vedea ca e vorba de noi, de tara noastra, de Pungesti?
   Sau nu-i important?

   • Am citit, ulterior scrierii comentariului, și articolul din Formula As. Cu regret am să spun : nimic nou sub soare. Cred că e cel puțin al 20-lea material pe care îl citesc despre starea de lucruri de acolo. Toate scrise în același ton al revoltei, unele mai acut, altele uzând de calitatea românului de a empatiza cu ușurință cum e și acesta, și nu am sesizat nicio reacție zdravănă, susținută, coerentă. De luni bune de zile oamenii aceia trăiesc în afara protecției Constituției și a legilor privind cele mai elementare drepturi ale omului. Articolul din Formula As te-a impresionat pe tine. Mă impresionează și pe mine și probabil pe alți 500-1.000, 7-8.000 care îl vor citi. Așa, și ? Cu ce se schimbă în bine viața oamenilor de acolo ? Majoritatea celor care înțeleg exact despre ce este vorba „în propoziție” știu exact ce au de făcut atunci când se află în cabina de vot. La fel de bine cum știu și cei care au primit kilul de zahăr sau ulei ori găleata și pelerina de ploaie. Asta lăsând deoparte faptul că nu putem noi vota cât pot ei fura. Și atunci despre ce vorbim ? Îți înțeleg supărarea născută din gândul că am părut nesimțitor față de situația de la Pungești. Nu a fost vorba despre o lipsă asumată de reacție. Ci despre faptul că am senzația că și eu, și alții ca mine, ne luptăm cu morile de vânt. Și-atunci prefer ca în ultimele zile să aduc în față exemplul Ucrainei, ca un mod deloc subtil de a bate șaua poate pricepe iapa.

   • Presupun ca asta isi doresc si cei care-i comanda pe jandarmii si politistii de la Pungesti.Sa devina „nimic nou sub soare”, sa ni se para fumata, sa ne plictisim si sa uitam.

    Nici in cazul Ucrainei nu putem face nimic in legatura cu romanii din Bucovina de nord, carora- ca si altor etnici de pe teritoriul Ucrainei- li s-a luat dreptul de a-si folosi limba materna.

 2. N’au ucrainieni cum scăpa de imperializmul occidental. E foame mare în UE!

 3. Pentru mine, taranii din Pungesti sunt modelul ideal de politician. Astfel de oameni daca ar candida, i-as vota. Asa tarani cum sunt ei, chiar daca sunt din Vaslui, cel mai dispretuit judet din tara (oare de ce?).
  De fapt, taranii din Pungesti sunt modelul ideal de roman. Intr-adevar, nimic nou sub soare: asa sunt romanii adevarati, cei care n-au fost influentati de „cultura” straina.
  Cred ca am sa-mi cumpar si eu un steag tricolor, sa fluture pe casa mea (daca o mai fi a mea, in caz ca se vor descoperi gaze de sist pe aici).
  Din pacate, multi romani sunt adormiti sau au creierul amortit, ocupat doat cu subiecte gen Bianca sau Trianca sau cine o mai aparea. Acei romani au nevoie de un sut puternic, care sa-i trezeasca. Pana acum, suturile primite au fost insuficiente, nu i-au trezit din starea de somn indus prin sedative propagandistice tipice serviciilor secrete straine.
  Nu toti dacii au luptat impotriva imperiului roman, probabil ca unii dintre ei i-au consideratprieteni. Asta ar trebui sa ne dea de gandit noua, urmasilor. Dar creierul e sedat, nu poate sa gandeasca.

  • Ar trebui sa ne dea de gindit faptul ca in toata istoria noastra „vestul” ne-a mintit, ne-a inselat, ne-a furat si ne-a vindut.
   Si-atunci, poate, ne vine mintea la cap.

   • Din cate stiu eu, Ucraina a renuntat la UE pentru ca Rusia le-a facut o oferta economica (ceva cu gaz ieftin, parca). UE nu a avut nevoie de o oferta economica avantajoasa, caci occidentul are servicii de informatii ce pot manipula cu usurinta opinia publica. Tocmai de aceea eu ii consider mult mai periculosi, pentru ca te distrug din pozitia de „prieten” sau „aliat”. Cum spune romanul? „Fereste-ma, Doamne, de prieteni, caci de dusmani pot sa ma pazesc si singur.”
    Si Stefan cel Mare, dupa o viata intraga in care a incercat o colaborare cu crestinii, a ajuns la concluzia ca paganii sunt mai de incredere.
    Din punctul meu de vedere, occidentul a inceput distrugerea odatra cu Imperiul Roman. Pana atunci nu s-a mai pomenit ca un popor sa distruga cultura si identitatea altui popor.

   • Cum am zis si inainte.Intotdeauna ne-au mintit,inselat,furat si vindut.Deci?

 4. Am senzatia (din ce in ce mai acuta) ca pielea acestui neam e vanduta pe multi ani de-acum inainte. Este haos aici, la fel este in toata lumea. Nimic nu se intampla daca nu vor ei, cei care conduc tot ce misca pe planeta asta.
  Daca inca nu suntem, vom ajunge un popor de resemnati…

  • Cu sistemul asta de globalizare, citi mai pot spune ca sint din punct de vedere genetic din aceiasi stirpe?
   Noi?
   Nu-mi vine sa cred ca vom mai ramine sub forma de „popor”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: