Daca

Apuseni

Apuseni

Apuseni

Apuseni

Daca incepe exploatarea cu cianuri, n-o sa mai fie.

Deloc.

 

E frumos, nu?

12 răspunsuri

 1. Alex, ai idee ce suprafata „verde” a ucis centura Clujului?
  Autostrada Bucuresti – Constanta este construita pe pamant, nu peste un alt fost drum; esti curios sa vezi cata suprafata agricola a fost stearsa?
  Nu este un comentariu polemic, este doar o intrebare…
  Am mai scris aceste cuvinte si am fost scos de le „prieteni” pe blogul respectiv!
  Dupa cum vezi, sunt incapatanat!
  NU votez „pentru”, nu votez „contra”! Pentru ca tot ce se intampla are cauza „in spatele usilor inchise”. Suntem doar pioni!

  Raspuns: ESTE FRUMOS! Am fost, am vazut! Am inconjurat zona, am vazut pestii din lacul de decantare din care rasare cladirea parasita…

  • Da, Dumitru.Ca si Transalpina, Transfagarasanul, autostrazile, supernarketurile construite in locul unor frumoase statii verzi etc,dar ramine in stadiul acesta.Nu faptul ca muta un munte de aici dincolo-dupa cernere poate rezulta un gram de aur la tona de minereu sau mai putin-ci depozitele de cinuri vor aduce dezastrul.Nu poate fi oprita infiltrarea in pamint,in pinza freatica.Asta aduce dezastrul, pe termen lung.
   Exista exemplul din Turcia, unde extrag tot cei de la Gabriel si unde o suprafata uriasa de zona agricola a devenit in 25 de ani un desert fara viata.Si mai sint si alte exemple, dar asta e cel mai aproape de noi.
   sint constient si de rolul de pion,nu fac aici decit sa „pregatesc” pe cei care sint dispusi sa vada mai departe .
   Natura are timp si in timp se va regenera.Dar noi, cite generatii nu vor sti cum a fost ( cum este acum)?

   • Nu cianurile sunt problema (repet, nu sunt expert, sunt un excelent „parerolog”) ci OMUL!
    Vezi Hirosima, unde ar fi trebuit sa intalnim un desert radioactiv multimilenar…
    Am vazut o groaza de reportaje despre Cernobal, unde viata este efectiv exploziva, radioactive sunt doar cladirile, in rest totul este in limitele normalului, ba chiar peste, in sensul bun!
    OMUL a stricat CFR-ul combinatele siderurgice sau de ce or mai fi fost, deserturi avem la Turda, la Copsa, la Resita, la Hunedoara, Calarasi…
    Ar fi mai usor de aratat unde NU avem desert in Romania!
    La Tulcea este un urias iaz de decantare al Alumului si nu au fost probleme ecologice, desi este pe malul baltii, langa si la inceput de delta…
    Se poate, atunci cand OMUL vrea!

   • Si daca omul este din Canada si i se filfiie ce lasa in urma aici, avem tabloul intreg.

  • Da asa este
   are fiecare dreptul la neimplicare,sau de-a sta deoparte. Si implicarea si neimplicarea da rezultate. Cu diferite consecinte. Eu am participat la protest. Tu,eu,voi sau noi putem scihmba .
   cu stima Ljuba

 2. Nu e frumos, e minunat, e fermecator. Sa speram ca nu vor incepe exploatarile cu cianuri. In fond, inainte de folosirea cianurilor, cum se scotea aurul ?

 3. Imi place felul in care ai evidentiat ceea ce e de pierdut. Incomparabil, mult mai mult decat ceea ce am avea de castigat. Si… nici macar noi, ca cetateni, nu am avea de castigat mare lucru, doar un numar nesemnificativ de locuri de munca. Restul banilor ar fi inghitit de coruptie, ca de fiecare data cand statul castiga ceva.
  Presupun ca propaganda asta desantata pro exploatare este datorata necesitatii alimentarii cu fonduri a coruptiei. Bugetul statului, in forma actuala, nu mai este suficient pentru a astampara foamea mereu crescanda a politicienilor. Trebuie, prin urmare, gasite noi surse de fonduri pentru coruptie, nu? 🙂

  • Din 1989 incoace populatia n-a avut nimic de cistigat de pe urma faptului ca exportam curent,ca avem gaze si petrol si nenumarate alte.
   N-o sa avem nimic de cistigat nici de-acum inainte,dar sigur vom avea mult de pierdut.

 4. Daca se vor folosi de cianura, cu siguranta multe, prea multe locuri vor putea sa fie vazute doar in poze si in filme. Dar cred ca jocurile au fost facute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: