Daca ajungi in Germania,prin zona Idar-Oberstein si ai chef sa cauti ceva pietre,dupa ce platesti poti sa pornesti in cercetare.Poti gasi o gramada de pietre,dar cu o caruta de…
mai poti gasi si niste chestii interesante
care suna a gol la lovire cu ciocanul.Dupa ce o desprinzi cu grija din locul unde a crescut te intorci la Centru de exploatare si cercetare unde ti le taie (dupa ce platesti) sau le sparge cu grija si daca e ceva foarte rar sau deosebit ti se ia si poti merge din nou sa mai cauti.Daca nu sint chiar deosebite sau rare,ti se cintaresc,platesti si poti merge acasa.
Ce se ascunde in acesti tumuli?
O geoda cu cristale marunte,iar inspre exterior o dunga de carneol.
Pot fi de toate culorile,cu cristale mai mari sau mai mici.Altele contin cristale de calcit pe cuart.Pot fi cit o nuca sau de doi trei metri.Oricum,cele foarte mari sint si mai „complicate” si ramin acolo.Nu le poti lua acasa.
Eu n-am fost acolo.Cea pe care o am am primit-o,la scjimb, de la un colectionar care a fost si a facut propriile prospectari.
Daca ajungeti pe-acolo nu ocoliti zona.Muzeul si posibilitatea propriei prospectari plus posibilitatea de a gasi pietre deosebit de frumoase,merita oprirea si vizita,
Filed under: Fotografii, Pietre | Tagged: Bolgul lui Fosile, calcit, carneol, colectionar, cristale, cuart, Geode, noroc, pietre, potcoava, schimb, tumul |
oare cat timp a trecut peste ele?
Milioane sau poate,mai putin…
Ce fain!!!!!!!
Am vazut o chestie la Posaga, erau goluri in perete, goluri cu peretii plini de cristale minuscule. Cand am pus mana… Uau! Incerc sa-mi inchipui cum ar fi daca as gasi o „bomba” cum ai tu!
Multumiri pentru postare!
Din pacate la Posaga cristalizarile de calcit sint situate intr-o exploatare de piatra pentru constructii.Ce gasesti astazi,miine nu o sa mai fie.N-ai facut poze cu peretii aia cu cristale?Imi inchipui ce frumoase erau.
Daca ai gasi asa ceva,cred ca ai fi fericita.
Eu multumesc ca ti-ai facut timp sa treci si pe la mine.
Saru’mina!
Frumoasă şi fascinantă este lumea pietrelor!
Asa este Yousef!
Nu ma voi satura niciodata de ele.
da! orasul este cunoscut din trecut ca o bogata sursa de pietre pretioase. Frumoase „piese” ne-ai prezentat astazi, multumesc! 🙂
Noapte buna!
E drept,acolo se exploateaza si prelucreaza pietre de cind omul a descoperit frumusetea lor.
Saru’mina!
Deosebit de interesant! Asa ceva chiar n-am mai vazut!
Poate pentru ca sintem obisnuiti cu cele mari,de ametist,din Brazilia.
Fiecare geoda este frumoasa in felul ei.