The Temptation (grup vocal)

Componenta: Melvin Franklin,Otis Williams,Denis Edwards,Richard Street,Damon Harris.

S-a format in 1959.

Otis Miles (Williams) si Melvin Franklin (David English) s-au retras de la  formatia „”Distants”.Paul Williams si Eddie Kendriks veneau de la grupul „Primes”.David Ruffin de la „Tamla Motown” s-a alaturat grupului in 1964 .Cu Ruffin ca solist vocal grupul a inregistrat compozitiile lio Smokey Robinson intitulate „The Way You Do The Things You Do”,”My Girl” si „It’s Groswing”,

dar au scos si o serie de hitt-uri consecutive,”Get Read,.Ain’t Too Proud To Beg,Beauty Is Only Skin Deep,I’m Losing You,Wish It Would Rain ”

Ruffin se retrage in 1968 fiind inlocuit cu Dennis Edwards,fost membru a formatiei „Contours”.La sugestia producatorului au adoptat stilul soul-psychedelic,folosind si chitara si aranjamente orchestrale complexe.

In 1970 Otis Williams s-a despartit de grup,inlocuit fiind de Richard Street (fost „Monitors”),iar Richard Kendriks a fost inlocuit de Damon Harris.

Dupa 1970 si-au modificat stilul,plasind timbrul vocal in masa sonora de ansamblu.Concretizat prin single-ul Papa Was A Rolling Stone si a L.P.-ului Masterpiece.

Desi contributia grupului vocal devenea astfel doar o componenta  a unor aranjamente bogate,aceasta a fost o formula de succes preluata si de alti artisti americani de culoare si a reconfirmat influenta muzicii Temptations asupra liniei de evolutie in timp a stilului „soul”.

 

Multumesc  celor carora le-am lipsit!

 

10 răspunsuri

 1. Servus, Mentorule!
  Is baiat de la tara, saltul de la „Tarancuta, tarancuta” la „Sweet child in time” l-am facut in liceu, indrumat de colegii din orasele mari!
  Cand am devenit „independent” din punct de vedere al „educatiei muzicale” am avut trei mari repere: Phoenix, Pink Floyd si Boney M.
  Ei bine, in acea fierbere muzicala normala pentru frumoasa varsta de 14-18 ani, Temptations tulbura prin voci si prin ritmuri placute, „altceva” decat ritmul disco sau explozia rock dar foarte atractiv!
  Cel mai mult imi placea, pe atunci, o piesa a lor „Energy”; nici nu am mai auzit-o de atunci (e, un fleac de 40 de ani trecuti deja) nici nu mai sunt sigur daca retin bine!
  Sa ne auzim sanatosi si numai bine sa va fie!

  • Multumim,Omule bun!
   Nu stiu ca Temptations sa fi lansat „Energy”,dar stiu ca in 1976 The Supremes au lansat High Energy,

   Despre asta e vorba?

 2. He-hei ! Bine ai revenit ! Mă bucur că ai făcut-o și încă în stilul ăsta, cu The Temptations ! Mulțumiri pentru muzica adevărată !

 3. Bine ai revenit ! Da, ne-ai lipsit…

 4. Bine ai revenit! Mulţumim pentru muzica bună, numai potrivită pentru duminică seara.
  Aştept şi poze din plimbări pe meleaguri frumoase!
  O seară cât mai bună! 🙂

 5. Imi pare bine ca ai revenit si ca am reusit sa nu pierdem, eu si altii, un om care are atat de multe de spus! Sanatate si mult bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: