Eddie Cochran

Faptul ca , in urma unui accident de masina-cind inca nu implinise 22 de ani-a murit, nu a diminuat cu nimic valoarea contributiei lui Cochran la dezvoltarea muzicii rock.

S-a evidentiat ca un apreciat solist vocal, actor, bun chitarist, inregistrarile lui simbolizind stilul adolescentin al interpretilor genului prin anii ’50.

Discurile single: Summertime Blues (1958), C’mon Everybody si Somerthin’ Else (ambele 1959) reprezinta trei dintre cele mai reusite „imnuri ale tineretii” inregistrate vreodata.

Nascut la Oklahoma in 1938, Cochran este considerat ca unul din cei mai maturi cintareti ai primei generatii de interpreti rock. Si a fost printre pionierii tehnicii „multi-play-back”, adica supraimprimarea succesiva. Spre exemplu, la C’mon Everybody si Summertime Blues, Cochran a inregistrat singur toate partile instrumentale si vocale.

La sfirsitul unui turneu in Marea Britanie, in 1960 si-a pierdut viata in tragicul accident.

8 răspunsuri

 1. Recunosc piesa „Have i tould you…”, pe care a cantat-o si Elvis. Dar Acest Cochran avea stilul propriu (ca orice artist), pe care nu-l stiam. Multumesc!

  • Muzica lui a fost cintata si reinterpretata de aproape toti cei care i-au urmat de la Cliff Richard la Sex Pistols sau T Rex.Normal ca fiecare cinta in stilul prupriu.Inclusiv stilul interpretativ la chiata a lui Cochran a fost invatat si preluat.
   Ma bucur ca ai regasit ceva din ce stiai,Cu placere!

 2. Nu-l stiam , canta fain.

 3. Imi erau oarecum cunoscute Summertime Blues si C’mon Everybody, dar nu stiam absolut nimic despre acest interpret. Pacat ca a murit asa de tanar, se vede ca avea ceva de spus in acest frumos stil de rock.

  • Pe vremuri,erau date din piesele lui si la radio.
   Probabil ca tot ce avea de spus a facut-o in timpul pe care l-a avut.Poate,mai tirziu n-ar mai fi spus nimic sau nu mare lucru.
   Rock and roll-ul clasic era si frumos si extrem de antrenant.

 4. Super muzica, imi plac in mod deosebit primele doua melodii!… Multumesc, o zi buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: